© Pint of Science, 2024. All rights reserved.
Sabem què bevem? Parlem sobre la potabilització
Meritxell Valentí Quiroga
(LEQUiA (UdG))
L’aigua potable és un bé essencial, i el seu accés n’és un dret fonamental. Però, què en sabem sobre tot el procés de potabilització? Per què necessitem tractar l’aigua abans de consumir-la? Com es genera l’aigua apta pel consum? Quant costa produir l’aigua que arriba a les nostres aixetes? Hi ha riscos en el procés de potabilització? Què passa si ens excedim amb les dosis de desinfectant? O si ens quedem curts? Parlem en el temps òptim de durada d’una dutxa (segons els experts) sobre alguns dels principals interrogants de la desinfecció d’aigües.
Los misterios tras el agua que bebemos
Francisco Antonio Zafra Navarro
(Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA))
Todos estamos acostumbrados a abrir el grifo y encontrarnos con un chorro de agua potable, pero ¿de dónde viene esta agua?¿Cuáles son los procesos que sufre esta agua desde su origen hasta nuestro grifo?¿Todas las aguas son iguales?¿Qué son las cosas que las diferencian?¿Sabías que todas las aguas tienen un perfil de materia orgánica diferente?¿Y cómo sabemos cuál es el perfil de la que bebemos?¿El DOM afecta a los procesos de desinfección?¿Y si lo hace, cómo y cómo nos afecta?Todas estas y muchas más preguntas serán las que nos planteemos e intentaremos resolver con una cerveza bien fresca.
Map data © OpenStreetMap contributors.
otros eventos Saratoga Cafè - 19:30h
2024-05-15
Química del futur: entre el disseny i l'evolució
Saratoga Cafè - 19:30h
Carrer de Sant Joan Bta. la Salle, 15 17002, Girona, España
2024-05-14
Bacteris electroactius: aplicacions per replantejar el futur
Saratoga Cafè - 19:30h
Carrer de Sant Joan Bta. la Salle, 15 17002, Girona, España