...
otros eventos Girona

Bacteris electroactius: aplicacions per replantejar el futur

Eventos pasados - 2024
14 may 19:30h - Entrada gratuïta
Saratoga Cafè - 19:30h, Carrer de Sant Joan Bta. la Salle, 15
17002, Girona

Més enllà de l’entrecot: la proteïna microbiana

Laura Rovira Alsina (LEQUiA (UdG))
Capficats en la dèria de consumir proteïna per ser esportistes d’elit, ens veiem obligats a buscar alternatives a la carn, de cultiu limitat i poc sostenible. Pensem en ous, llegums, soja, fins i tot insectes... Però i els bacteris? Essent tant senzills i diminuts, concentren un alt contingut en proteïna. A més, la bioelecroquímica ens permet obtenir-los a partir d’energies renovables, CO2 i pipi. Així, convertim el model de consum lineal en economia circular, on els recursos es mantenen en ús el màxim de temps possible. Brutal no?
...

El futur amb bacteris electroactius: aigua

Alba Ceballos-Escalera Lopez (LEQUiA (UdG))
Els bacteris electroactius, amb capacitat electroquímica única, poden transformar la producció d'energia, aliments, productes químics i el tractament d’aigües. Específicament, aprofundirem en com aquesta tecnologia pot ser una eina versàtil per al tractament d'aigües. En un moment en què l'aigua es converteix en una preocupació ambiental destacada, abordarem aquestes noves tecnologies com una alternativa per millorar el tractament d'aigües contaminades, la potabilització i la regeneració d'aigües residuals.
...

El CO2 i els microorganismes electroactius

Meritxell Romans Casas (LEQUiA (UdG))
Els bacteris electroactius, amb capacitat electroquímica única, poden transformar la producció d'energia, aliments, productes químics i el tractament d’aigües. Aprofundirem en l'aplicació d'aquesta tecnologia per la reutilització de diòxid de carboni per obtenir compostos orgànics amb diverses aplicacions industrials, entre elles, la producció de biocombustibles. En un moment on cal encaminar-nos cap a una economia i consum circular, aquesta és una eina, a més de mitigar emissions de CO2, ens hi apropa.
...
Map data © OpenStreetMap contributors.

otros eventos Saratoga Cafè - 19:30h

2024-05-13 Potabilitat: la màgia d'obrir l'aixeta Saratoga Cafè - 19:30h Carrer de Sant Joan Bta. la Salle, 15 17002, Girona, España
2024-05-15 Química del futur: entre el disseny i l'evolució Saratoga Cafè - 19:30h Carrer de Sant Joan Bta. la Salle, 15 17002, Girona, España