...
otros eventos Tarragona

Regreso al futuro

Eventos pasados - 2023
22 may 18:30-20:00h. Entrada gratuita. Es recomana consumir per poder repetir el pròxim any.
OL'DIRTY BURGERS, Carrer de Fortuny, 23
43001, Tarragona

L'exercici és medicina...però per què?

Francisco Javier Osuna Prieto (Investigador)
El ejercicio físico es beneficioso para la salud. Sin embargo, la incidencia de la obesidad, la diabetes y las enfermedades cardiovasculares sigue en aumento. Pero ¿deben las personas con estas patologías practicar ejercicio? ¿Cuánto y en qué medida? Si estoy embarazada o mi trabajo me obliga a estar en una silla todo el día ¿qué puedo hacer al respecto? Descubre qué dice la ciencia sobre estas cuestiones, y porqué el ejercicio se ha convertido en una de las herramientas clave para prevenir y tratar enfermedades que van desde la obesidad y la diabetes, a la ansiedad, la depresión y el cáncer. 

Imitant la natura per a produir energia sostenible

Carla Casadevall Serrano (Investigadora)
La fotosíntesi artificial (AP) és una tecnologia a l'avantguarda de la investigació científica que té com a objectiu imitar la fotosíntesi natural (NP) per produir combustibles renovables mitjançant la llum solar, H2O i CO2. La inspiració en el camp de la fotosíntesi artificial prové de la natura. Durant la fotosíntesi natural, les plantes, les algues i els cianobacteris transformen els blocs de construcció més senzills, com l'aigua, el diòxid de carboni (CO2) i els utilitzen juntament amb la llum solar per obtenir sucres i l'energia que necessiten per mantenir la seva vida i viure al Planeta.

Pressió turística i precarització de la vida dels ciutadans

Antonio Paolo Russo (Investigador)
El projecte H2020 SMARTDEST analitza les formes d'exclusió social que prenen forma a les ciutats turístiques. La recerca ha corroborat que el creixement turístic pot ser motor d’exclusió social i polarització. En determinats contextos, els beneficis econòmics generats pel turisme repercuteixen en contra dels mateixos treballadors, la mà d’obra essencial per aquest èxit.  Les solucions, més aviat que a l’àmbit de les polítiques turístiques tradicionals, s’han de buscar en la innovació social i la participació dels agents implicats, cap a una ciutat genuïnament més intel·ligent i resilient.  
Map data © OpenStreetMap contributors.

otros eventos OL'DIRTY BURGERS

2024-05-14 El ball de la vida OL'DIRTY BURGERS Carrer de Fortuny, 23 43001, Tarragona, España
14 may
Tarragona
...

El ball de la vida

Longevidad L
2024-05-13 Viatges microscòpics: seguim la pista de l'hidrogen que ens porta al cervell OL'DIRTY BURGERS Carrer de Fortuny, 23 43001, Tarragona, España