...
otros eventos Barcelona

Recuperando feminismos

Eventos pasados - 2023
22 may Entrada gratuita. Inicio a las 20h00.
La Cervesera Artesana, C/ de Sant Agustí, 14
08012, Barcelona
A la primera jornada recorrem el passat i present del feminisme en diferents llocs del món. Com serà el futur?

Feministes contra el patriarcat a l’Índia: la història d’una lluita per la igualtat, segles XIX-XXI

Teresa Segura-Garcia (Universitat Pompeu Fabra)
L'any 2012, un grup d'homes va violar i assassinar una dona en un bus que circulava per Nova Delhi. El cas va captar l’atenció del món, posant de manifest la violència sexual i les desigualtats de gènere a la “democràcia més gran del món”. Va perpetuar, però, la idea que les dones índies són víctimes passives. De fet, la història de l’Índia té una llarga tradició de dones que s’han enfrontat al patriarcat. Les seves lluites han estat tan diverses com l’Índia mateixa. Ens aproximarem a les arrels històriques del feminisme a l’Índia, posant èmfasi en la capacitat d'acció de les dones índies.

Llegir el passat des de l’arqueologia feminista

Meritxell Ferrer Martín (Universitat Pompeu Fabra )
El passat tradicionalment ha estat llegit amb clau androcèntrica i, en conseqüència, l’home (adult, heteronormatiu, de l’elit i sa) ha estat considerat com l’únic agent actiu de la història. No obstant, en les darreres dècades, la irrupció de les perspectives feministes a l’estudi de la història han permès recuperar la veu de totes aquelles persones que per diferents raons s’han mantingut silenciades en les narratives històriques hegemòniques. En aquest cas, revisarem alguns dels principals estereotips que han acompanyat a les dones del passat per recuperar el seu pes en la història.
Map data © OpenStreetMap contributors.

otros eventos La Cervesera Artesana

2024-05-15 Código Genético y Códigos Sociales La Cervesera Artesana C/ de Sant Agustí, 14 08012, Barcelona, España
2024-05-14 Narrativas que Forman y Transforman Nuestra Realidad La Cervesera Artesana C/ de Sant Agustí, 14 08012, Barcelona, España