otros eventos Girona

Qui viu als nostres rius i per què són importants?

Accessible a tots els públics
Eventos pasados - 2022
mié 11 may Qui viu als nostres rius i perquè són importants?
Bar Sbarjo - 19:30h, C/ de la Creu, 7
17003, Girona
Sistemes d’abastament, regadiu i centrals hidroelèctriques. Els humans extraiem aigua per a interessos socioeconòmics. Com afecta tota aquesta activitat al cabal dels rius, la seva contaminació, i les seves poblacions de peixos?

Cabals ambientals. Entre els peixos i les persones

Dídac Jordà Capdevila (BAC Engineering Consultancy Group, S.L.)
Cada vegada tenim menys aigua als nostres rius. I això va en detriment dels ecosistemes fluvials. Cal posar límits, però, quin ha de ser el compromís entre els peixos i les persones? Un equip d’investigadors i de consultors treballem a escala de mesohàbitat per conèixer quines són les preferències d’hàbitat de diverses espècies autòctones de peix i de nàiades. I analitzem quin cabal necessiten els rius per tal que aquestes espècies puguin viure.

Descobrint a l'invasor dels nostres rius

Carlos Cano-Barbacil (Universitat de Girona)
La península ibèrica compta amb una gran riquesa d’espècies de peixos d’aigua dolça, malgrat que molts d’ells es troben amenaçats. Una de les principals causes del declivi de les seves poblacions és la introducció de peixos exòtics. Durant l’exposició, repassarem les principals conseqüències d’aquestes introduccions i comentarem alguns casos paradigmàtics de la Península i Catalunya.

Els problemes dels contaminants industrials

Joan Saló Grau (Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA))
Tot i que la industrialització ha aportat grans beneficis a la humanitat, la veritat és que ens ha generat un altre problema: la contaminació. Els contaminants industrials, generats com a resultat de les activitats industrials, no només afecten al medi ambient, sinó que també suposen una amenaça tant per a les generacions presents com futures, i per això, és important prendre més mesures i precaucions per reduïr-los.
Map data © OpenStreetMap contributors.