...
otros eventos Girona

Què amaguen les aigües dolces?

Accessible a tots els públics
Eventos pasados - 2023
23 may Horari: 19.30 a 20.30
19:30h - Bar Sbarjo, C/ de la Creu, 7
17003, Girona

Aral: testimonis d'un mar

Rafael Marcé Romero (Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA))
@Rafa_Marce
El Mar d'Aral (Kazakhstan) es va començar a assecar als anys seixanta a causa dels programes d'irrigació promoguts per la Unió Soviètica. Avui ja s'ha perdut el 90% del que va ser el quart llac més gran del planeta, una catàstrofe per l'ecosistema i desenes de milers de persones. Ara, un equip de científics ha visitat la llera seca del llac per mostrejar testimonis de sediment i esbrinar si aquesta catàstrofe encara ens guarda una sorpresa: l'emissió de milions de tones de diòxid de carboni a l'atmosfera promoguda per la descomposició dels sediments acumulats a l'antic mar durant mil·lennis.
...

Agua, carbono y cambio climático

Daniela Henry Pinilla (Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA))
@dhenrypinilla
Ríos, lagos, embalses y humedales cumplen funciones muy relevantes en la captura y emisión de gases invernadero, que son los principales responsables del cambio climático. Estos ecosistemas acuáticos, aparte de abastecernos con agua y alimento, nos protegen ante eventos ambientales extremos y proveen de hábitat a cientos de especies de animales y plantas. Entendiendo y defendiendo nuestros ecosistemas acuáticos y su rol en el ciclo del carbono, daremos valor a su existencia y enfrentaremos con otra perspectiva los impactos del cambio climático.
...
Map data © OpenStreetMap contributors.

otros eventos 19:30h - Bar Sbarjo

2023-05-22 Intel·ligència artificial i medicina. On som i cap a on anem? 19:30h - Bar Sbarjo C/ de la Creu, 7 17003, Girona, España
2023-05-24 Quins recursos tenim per combatre la sequera? 19:30h - Bar Sbarjo C/ de la Creu, 7 17003, Girona, España