...
otros eventos Tarragona

La bellesa està en la forma

Eventos pasados - 2023
22 may 19:00-21:00h. Activitat gratuita. Es recomana consumir per poder repetir el pròxim any.
Sala Zero, C/ de Sant Magí, 12
43004, Tarragona

Píldoras de arqueología: escultura y reconstrucción

Marta Nicolás-Muelas (Investigadora)
La ciencia arqueológica estudia una sociedad antigua a través de restos materiales como los relieves escultóricos. Estos presentan imágenes esculpidas, escenas como las de una película. Para estudiar esas escenas, las arqueólogas recurrimos a la iconografía, una herramienta que analiza un grupo de imágenes con rasgos comunes. Los resultados de mi investigación muestran cómo la iconografía ayuda a reconstruir el pensamiento religioso y el espacio donde se desenvolvía la antigua sociedad griega. Asimismo, este conocimiento facilita la comprensión de cómo esto pudo influir en nuestra sociedad.

Relojes circadianos y tejido adiposo blanco

Aleix Ribas (Investigador)
Un tret característic de la obesitat és la expansió del teixit adipós. Aquest procés implica l’augment en mida i nombre dels adipòcits, les cèl·lules del teixit adipós. Un recent estudi va revelar que la proliferació dels adipòcits en situacions de normopès i ritme d’ingesta d’aliments adequat (ingesta durant el dia i dejú durant la nit), segueix un ritme diari amb un augment de la proliferació cel·lular al final del període d’ingesta. Tal ritme es pot veure afectat en situacions patològiques com la obesitat o en situacions on el ritme de la ingesta diària es veu alterat.

Aerodinàmica del nostre cotxe

Lluís Vázquez Villamajó (Investigador)
L’aerodinàmica sempre ha estat lligada al mon de l’automòbil, com a eina clau per millorar la velocitat i reduir el consum. Ara torna a estar molt de mode, atès que és una eina fonamental per maximitzar l’autonomia del vehicle elèctric. Per això, és important saber com funciona. En la xerrada, coneixerem les dues forces clau en l’aerodinàmica i reconeixerem com està present en el nostre cotxe d’us diari, d'una forma amena i participativa.
Map data © OpenStreetMap contributors.

otros eventos Sala Zero

2024-05-14 Desvetllant secrets òssics i solucions ambientals Sala Zero C/ de Sant Magí, 12 43004, Tarragona, España
2024-05-13 Viatjant amb micromotors: des dels Neardentals fins al Big Data! Sala Zero C/ de Sant Magí, 12 43004, Tarragona, España