© Pint of Science, 2024. All rights reserved.
El món dels cristalls
Miquel Àngel Cuevas-Diarte
(Universitat de Barcelona)
Els cristalls són presents en el nostre entorn quotidià de forma abundant i els utilitzem habitualment de formes molt diverses. Des de l’alimentació, fins a les pantalles de televisió, passant pels fàrmacs, els cosmètics, els pigments, els minerals i en particular les gemes. La xocolata, el pernil, la sal comú, el sucre, molts productes farmacològics, els diamants, els panells fotovoltaics, les pintures, molts components del nostre cos, estan formats total o parcialment per matèria cristal•lina.
Cristalls de Xocolata
Laura Bayés García
(Universitat de Barcelona)
Existeixen molts tipus de xocolata, i aquesta es pot presentar en formats molt variats, però en tots i cadascun dels casos el seu aspecte esdevé sempre atractiu, temptador i llaminer. La Cristal·lografia, ciència que estudia els cristalls, permet que la xocolata arribi a satisfer les exigents expectatives del consumidor, aportant les característiques texturals i organolèptiques desitjades.
Map data © OpenStreetMap contributors.
otros eventos Michael Collins
2024-05-14
¿Ordenadores? No, ¡Super-ordenadores!
Michael Collins
Plaça Sagrada Familia, 4 08013, Barcelona, España
2024-05-15
Maletas y maletines llenos de tecnología
Michael Collins
Plaça Sagrada Familia, 4 08013, Barcelona, España