...
otros eventos Lleida

Dilluns de Societat

Pub Legend: Disponibilitat d'una àmplia varietat en marques de begudes, licors, i menjar!: pizzes i un assortit de tapes delicioses. Proveu-ho tot i no us en penedireu. Benvinguts!
Eventos pasados - 2023
22 may 18:30 obertura de portes. 19:00 i 20:00 ponències
Pub Legend, Carrer Valls d'Andorra, 3
25005, Lleida
El dillluns el dedicarem a temes relacionats amb la societat, parlant sobre etimologia i sobre una situació colonial peculiar. No us ho perdeu

Quin origen tenen els nostres noms de lloc?

Carlos Ángel Rizos Jiménez (Universitat de Lleida)
Una manera de conèixer millor la nostra identitat és sabent d'on venen els noms que designen els llocs del nostre entorn: som íbers? ilergets? romans? germànics? jueus, moros o cristians? catalans o aragonesos? espanyols o castellans? La resposta la trobarem en els noms que donem als pobles, rius, tossals (o turons?), carrers, cases, etc.
...

Per què prenem San Miguel? Més enllà dels "últims de Filipines"

Laura Díaz Esteve (Instituto de Historia del CSIC)
@LauraDiazEsteve
Més enllà dels "últims de Filipines", coneixem poc sobre la presència colonial espanyola al Pacífic. Fins i tot centrant-nos en el context dels "últims de Baler" (1898-1899), quedar-nos en aquest únic episodi oculta una història apassionant, que permet aprofundir en la història d'Espanya i Filipines, però també en fenòmens que marcarien el segle XX globalment, com l'anticolonialisme i els inicis de l'expansió estatunidenca fora d'Amèrica. Aquesta xarrada donarà algunes pinzellades de la convulsa i mundialment rellevant Revolució Filipina.
...
Map data © OpenStreetMap contributors.

otros eventos Pub Legend

2023-05-23 Dimarts del Nostre Cos Pub Legend Carrer Valls d'Andorra, 3 25005, Lleida, España
2023-05-24 Dimecres al Planeta Terra Pub Legend Carrer Valls d'Andorra, 3 25005, Lleida, España