...
otros eventos Amposta

Science, not silence

Eventos pasados - 2023
22 may 19:00 - 21:00h
Llar, Carrer Jaume I, 37
43870, Amposta

Rugbi inclusiu: una proposta que trenca tòpics

Míriam Segura Meix (URV)
Fruit d’un acord de col·laboració entre la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili (URV), els estudiants del Grau d’Educació Primària del CTE preparen puntualment sessions d’entrenament per a desenvolupar amb els alumnes del CPEE Sant Jordi a Jesús (Tortosa). Aquesta iniciativa permet a tot l'alumnat treballar valors com la solidaritat, l'esforç i el treball en equip i apropar-se a la diversitat a través d'un esport encara poc introduït als centres educatius.

L’orada i el sexe

Cristóbal Aguilera (IRTA)
Què és el sexe? Quan es va produir l’origen de la reproducció sexual? Perquè hi han mascles i femelles? Què passa als peixos? Què fa la genètica? I l’ambient? Què te a veure tot això amb l’aqüicultura? Encara necessites més per conèixer de què va aquesta xerrada?

La reperfusió cerebral en ictus isquèmic agut

José Zaragoza Brunet (Hospital de Tortosa Verge de la Cinta)
L’objectiu de la xerrada és analitzar l’impacte dels avenços en els tractaments de reperfusió cerebral i del canvi d’instrucció del codi ictus en els pacients eficaç en l’ictus isquèmic agut (IAA). Els avenços en els tractaments de reperfusió cerebral en l’IIA tenen un impacte positiu en els pacients de la nostra regió sanitària. S’observa un augment dels nombre dels pacients que es beneficien de les teràpies de reperfusió cerebral, mantenint bones dades de pronòstic funcional als tres mesos, disminuint la mortalitat, i millorant les dades d’indicadors de qualitat assistencial.

Superbacterias: la otra (pero no nueva) pandemia

Mar Olga Pérez Moreno (Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili)
El descubrimiento de la penicilina por Fleming en 1928 supuso un hito que cambió el curso de la medicina y la humanidad, al permitir curar infecciones hasta entonces necesariamente mortales y así aumentar la esperanza de vida. Casi un siglo después, nos enfrentamos a un problema de dimensión global que amenaza con devolvernos a la era preantibiótica y es el de las infecciones producidas por bacterias resistentes a los antibióticos. Sólo si comprendemos las causas de esta pandemia y aunamos esfuerzos en todos los ámbitos podremos impedir perder millones de vidas y volver a la casilla de salida.
Map data © OpenStreetMap contributors.

otros eventos Llar

2024-05-15 Una copa de ciència Llar Carrer Jaume I, 37 43870, Amposta, España