...
Eventos pasados - 2016
23 may 19:30
Pub Terra, Calle de Ramon Llull, 19
12005, Castelló de la Plana
Acompañadnos a descubrir cómo muchos animales eligen pareja o reconocen a sus crías: por el olfato. Y cómo estudiar estos procesos en ratones nos puede ayudar a comprender mejor el comoportamiento social de los humanos. También veremos cómo el cambio climático puede afectar negativamente a los cultivos, y descubriremos algunas estrategias biotecnológicas que pueden ayudarnos a superar este problema.

De ratolins i humans: sexe, maternitat i feromones

Carmen Agustín Pavón (Universitat Jaume I)
Com ajuda l’olfacte a alguns animals a triar les seues parelles sexuals? Què són les feromones? Són sempre irresistibles? Existeix l’instint maternal? Perquè algunes mares són agressives durant la lactància? Com ens ajuden els ratolins a respondre totes aquestes preguntes? De veres podem comprendre millor l’ésser humà estudiant el comportament dels ratolins?

Intermedio

Arcadi Garcia Rius (FameLab)
Monólogo

Agricultura i canvi climàtic: el cas dels cítrics

Vicent Arbona (Universitat Jaume I)
El canvi climàtic comportarà la incidència conjunta de diversos factors ambientals adversos, la qual cosa dificulta fer una predicció dels seus efectes sobre l’agricultura. En cítrics, s’ha estudiat a nivell fisiològic, bioquímic i molecular l’efecte conjunt de les temperatures elevades i la sequera. L’estudi indica que la hormona vegetal àcid abscísic (ABA) està implicada en la regulació de les respostes front a l’estrès combinat. Comprendre millor aquesta regulació contribuirà a dissenyar estratègies biotecnològiques que milloren la resposta dels conreus al canvi climàtic.
Map data © OpenStreetMap contributors.