...
otros eventos Lugo

Da Terra á Lúa, en boa compaña

Eventos pasados - 2023
24 may A partir das 18:00
La Romería Coffee & Co, Rúa Tino prados 2
27004, Lugo
Unha sesión de temática variada na que comezaremos falando dos nosos mellores amigos, os cans, que támen poden sufrir, coma nós, síndrome de hiperactividade e déficit de atención. Solucionado este problema poderemos levalos con nós a facer un picnic na Lúa, para o que precisaremos algunhas cousas que descubriremos na segunda charla. Quizáis ata poidamos levar tamén castañas dalgún castiñeiro milenario...

Hiperactividad y déficit de atención en perros

Ángela González Martínez (Fundación Rof Codina (Universidade de Santiago de Compostela))
Los perros pueden mostrar un síndrome de hiperactividad y déficit de atención muy similar al de los humanos. Un estudio que hemos realizado recientemente relaciona los síntomas de esta patología con los niveles sanguíneos de serotonina y dopamina.

“Check-list” para montar unha merendola na Lúa

Emilio Díaz Varela (Universidade de Santiago de Compostela)
Día tras día dedicámonos as nosas actividades diarias sen decatarnos do moito do que dependemos dos ecosistemas para desenvolvelas. Porén, moitos compoñentes do noso benestar cotián están en relación directa con eles: o que xantamos, o que vestimos, o ar que respiramos, ou a contorna na que vivimos. Pero poderíamos preguntarnos, “se quixera montar unha merendola na lúa, que precisaría levar comigo?” Para darlle resposta, nesta “Pint of Science” imaxinaremos unha “check-list” para que non se nos esqueza o moito que, en realidade, dependemos do que temos aquí na terra... e o perigo de perdelo!

Los castaños gigantes resilientes de Europa

Santiago Pereira Lorenzo (Universidade de Santiago de Compostela)
¿Qué nos dicen los castaños monumentales resilientes respecto a la aparición del cultivo? El castaño europeo (Castanea sativa Mill.) se encuentra silvestre y cultivado (injertado) en Europa. El castaño injertado más antiguo, con 15 m de perímetro, fue localizado en Ourense y podría datarse en el siglo XV, siendo la evidencia más antigua de su cultivo. El mismo proceso se extendió en las distintas zonas productoras actuales, donde los agricultores conservaron esa gran diversidad genética en nuestros castañares; por tanto, es nuestra responsabilidad su protección para las generaciones futuras.
Map data © OpenStreetMap contributors.