...
otros eventos Barcelona

Com ha canviat globalment el bosc mediterrani?

Eventos pasados - 2018
14 may 19:30
Vil·la Urània, Carrer Saragossa, 29
08006, Barcelona

La química del bosc i la nostra salut

Albert Bach Pagès (Institute of Environemtal Science and Technology (ICTA))
L'ésser humà està connectat a allò que l'envolta. Des de l'antiga Grècia tenim evidències de la influència de la natura sobre la nostra salut i benestar. Durant les darreres dècades, ha sorgit però un nou focus d'interès: el potencial dels boscos com a font de salut humana. Aquest idea, sorgida al Japó amb el nom de Shinrin Yoku, ha anat arribant a diferents esferes de la societat fins a captar l'atenció de la comunitat científica internacional. Durant la sessió repassarem l'estat de la qüestió i presentarem una investigació pionera que s'està desenvolupant actualment als boscos del Montseny.

Ilustrando (con)ciencia

Clara Cerviño (Ilustraciencia)
Hablaré sobre la importancia de la ilustración científica como herramienta imprescindible para la ciencia y la labor que desarrolla el Ilustrador científico como puente entre ciencia y sociedad.

¿Cómo afecta el cambio global a nuestros bosques?

Josep Antoni Pujantell Albós (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) / Universitat Autònoma de Barcelona (UAB))
El cambio global es una de las manifestaciones principales de la crisis ambiental que vivimos actualmente. El incremento de temperaturas y el cambio de usos del suelo son dos de los principales procesos de cambio global, responsables de cambios en la biodiversidad. Por su alta sensibilidad, los bosques de hayedos y abetales situados en límites meridionales de distribución de estas especies nos permiten evaluar los efectos de estos procesos sobre su distribución, frente a especies mediterráneas como la encina. En esta charla, veremos un ejemplo muy cercano a Barcelona: el macizo del Montseny.
Map data © OpenStreetMap contributors.