...
otros eventos Barcelona

Passió veritablement salvatge

Eventos pasados - 2017
16 may. Obrim portes a les 19:30 ; les xerrades comencen a les 20:00 Abrimos puertas a las 19:30 ; las charlas comienzan a las 20:00
Mau Mau, Calle de Fontrodona, 35,
Barcelona 08004
IRBio

¿Por qué a las gaviotas les gusta la "comida basura"?

Virginia Morera Pujol (Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio), Universitat de Barcelona)
En las últimas dos décadas las poblaciones de gaviotas se han multiplicado de manera exponencial, invadiendo espacios que los humanos habíamos hecho nuestros hasta el punto de ser consideradas una plaga, las nuevas ‘ratas del aire’: cada vez hay más, y cada vez más cerca. Corren rumores de que se saben los horarios de los recreos de colegios, que atacan a vecinos inocentes que suben al terrado a tender la ropa, o que nos pueden contagiar enfermedades. ¿Qué hay de cierto en todo ello? Y más importante, ¿quién tiene la culpa?
...

Sexe, mentides i anisogàmia

Jacob González-Solís (Institut de Recerca en la Biodiversitat i Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals, Universitat de Barcelona)
Ets un naturalista del segle XIX i descobreixes una espècie nova d’animal, cóm saps quins son els mascles i quins les femelles? Perquè hi ha només 2 sexes i no 3, o 4 o 5? Perquè la selecció natural no és la supervivència del més apte? Perquè algunes espècies animals han desenvolupat trets tant extravagants, costosos i fins i tot imprudents, com la cua d’un paó reial? Perquè hi ha un sexe que elegeix i un altre que competeix? Perquè la monogàmia no es el que sembla? Perquè en moltes espècies alguns mascles s’aparellen amb moltes femelles i gairebé mai és al revés?
...

Devora-mascles i transvestits: La vida sexual de les aranyes

Miquel Arnedo (Institut de Recerca en la Biodiversitat i Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals - Universitat de Barcelona)
Quina és la millor estratègia per a un moment de passió si la teva parella està més interessada en cruspir-te que no pas en compartir una experiència memorable? La reproducció pot ser una tasca complicada si ets un mascle d’aranyes Com s´ho fan aquests Romeus de vuit potes per esmunyir-se de les urpes de les seves afamades companyes? Un objectiu: assegurar-te la descendència, un problema: la teva futura parella pot tenir altres prioritats i és, generalment, més grossa que tu. Milions d’anys de selecció sexual han convertit les aranyes en els més estrambòtics i imaginatius dels amants.
...