...
otros eventos Barcelona

Coneixent l'Alzheimer: prevenció i tractaments de precisió

Eventos pasados - 2024
14 may Idioma: català
Hora d'inici: 20h00
La Iguana, Carrer de Rosés, 46
08028, Barcelona

Alzheimer: més val prevenir que curar

Nina Gramunt Fombuena (Fundació Pasqual Maragall)
La malaltia d'Alzheimer no té cura, tot i que comencen a aparèixer nous tractaments prometedors d'un canvi d'escenari, però no serà radical ni immediat: hi ha llums i ombres. Mentrestant, la ciència és cada vegada més clara i contundent sobre el valor fonamental de la prevenció al llarg de la vida. Què podem fer per procurar un envelliment cerebral sa? Cal considerar en joc diversos actors, uns modificables, com els hàbits de vida, i altres que no podem canviar. La bona notícia és que els primers poden modular l'impacte dels segons. Anem a veure com!
...

Oblidar-nos de l'Alzheimer

Juan Domingo Gispert López (Barcelonabeta Brain Research Center - Fundació Pasqual Maragall. Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares.)
Des del seu descobriment fa més de 100 anys, no hem estat capaços d'alterar el curs de la malaltia d'Alzheimer, més enllà de millores temporals dels símptomes. No obstant això, els darrers avanços científics fan preveure un canvi radical en el diagnòstic i tractament de l'Alzheimer. Per primera vegada, disposem de fàrmacs que frenen la seva progressió i de biomarcadors que ajuden a un diagnòstic més precís i accessible. Combinats, podem prevenir l'aparició dels símptomes perquè un dia puguem oblidar-nos de l'Alzheimer.
...
Map data © OpenStreetMap contributors.

otros eventos La Iguana

2024-05-15 Un cerebro en desarrollo: de la comunicación neuronal a la lingüística La Iguana Carrer de Rosés, 46 08028, Barcelona, España
2024-05-13 Salud y bienestar: abordando desafíos actuales desde la psicología La Iguana Carrer de Rosés, 46 08028, Barcelona, España