...
Balaguer

Mirades a l'Univers

Eventos pasados - 2019
21 may 20:00-22:00
Bar Fleming, Carrer del Sant Crist, 23,
Balaguer 25600
Les conferències «Mirades a l'univers» que integren aquesta primera edició del festival Pint of Science a Balaguer ens apropen al coneixement científic del Cosmos. Un cosmos ple d'estrelles, galàxies, nebuloses, forats negres i molts altres objectes impressionants al que s'accedeix directament, amb telescopis situats en racons privilegiats de la Terra protegits de les llums de les nostres ciutats o en l'espai mateix, amb missions que guaiten contínuament el cel. Però un cosmos al que es pot arribar també indirectament seguint els rastres que en el nostre planeta poden deixar els fenomens astro...

Cosmos: Una immersió ràpida

José Manuel Carrasco (Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona, ICCUB-IEEC)
@Miralcel
T'imagines poder submergir-te en la immensitat del Cosmos i entendre com són els planetes, les estrelles i les galàxies? El Cosmos és molt més antic i gran que nosaltres. Tot i això, els humans hem aconseguit conèixer el nostre lloc en ell i descobrir aspectes sobre el seu origen i saber com són els llocs més allunyats de l'Univers. En aquesta xerrada farem un viatge per l'Univers per adonar-nos de les meravelles que conté el Cosmos. Des dels cometes fins als forats negres, passant pels planetes que giren al voltant d'altres sols, el viatge que farem resumirà el que coneixem de l'Univers.
...

Vibracions extraterrestres

Mar Tapia Jiménez ( Laboratori d’Estudis Geofísics Eduard Fontserè de l’Institut d'Estudis Catalans, LEGEF-IEC)
@mar_tapia
Un terratrèmol és una vibració que registrem de l'interior del planeta Terra, però els sismògrafs registren també altres menes de vibracions. En especial, poden registrar les vibracions que generen els meteors i meteorits interaccionant amb el nostre planeta, ja sigui a l'atmosfera o a la superfície del nostre planeta. Explicarem com es produeixen i si l'estudi sismològic pot ser útil pels astrònoms.
...

Les llums que no ens deixen veure els estels

Hector Linares Arroyo (Parc Astronòmic del Montsec, PAM - Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona, ICCUB - IEEC)
S’exposarà l’avaluació de la qualitat del cel nocturn de la zona del Montsec tenint en compte els focus contaminants més rellevants de la zona. També s’explicaran el canvis d’enllumenat que hi ha hagut a Lleida i a Balaguer en els últims anys i com han afectat a la contaminació lumínica.


...