...
otros eventos Girona

Intel·ligència artificial i medicina. On som i cap a on anem?

Accessible a tots els públics
Eventos pasados - 2023
22 may Horari: 19.30 a 20.30
Bar Sbarjo - 19:30h, C/ de la Creu, 7
17003, Girona

La rebel·lió de les màquines I: IA i medicina

Robert Martí Marly (Institut VICOROB, Universitat de Girona. )
Pot la intel·ligència artificial (IA) substituir els metges? Un dels principals camps d’introducció de la IA en medicina és la radiologia, per les grans quantitats d’informació que cal processar i per la possibilitat d’automatitzar el diagnosi de malalties. En la primera part de la xerrada veurem què pot i què no pot fer la IA actualment en el camp de la radiologia, i repassarem el seu passat, present i més que probable brillant futur.

La rebel·lió de les màquines II: IA a VICOROB

Xavier Lladó Bardera (Institut VICOROB, Universitat de Girona. )
En la segona part de la xerrada veurem exemples reals d'aplicació de la IA actuals, i especialment casos made in Girona en el grup de recerca VICOROB de la Universitat de Girona, en el camp de càncer de mama i malaties neurològiques.

El càncer de pròstata, la ressonància magnètica i la intel•ligència artifical

Kai Vilanova (IDI-Hospital Dr. J. Trueta-H. Sta. Caterina; IDIBGI Institut d'Investigació Biomèdica de Girona; Facultat de Medicina - Universitat de Girona)
La ressonància magnètica (RM) permet visualitzar la morfologia i fisiologia de la pròstata. Aquesta capacitat fa que la RM sigui una eina imprescindible en el càncer de pròstata. La utilitat de la RM és en totes les etapes del càncer: detecció, veure l'extensió i per valorar la resposta al tractament. L'evolució tecnològica actual permet incorporar la intel•ligència artificial per poder fer front a les necessitats clíniques en el maneig del càncer de pròstata a través de tot el procés de la malaltia.
Map data © OpenStreetMap contributors.