...
Tarragona

Quedada cuántica

Bar tarragonin.
Eventos pasados - 2019
22 may De 19:30h a 21:00
Tótem Café, Rambla Vella, 15,
Tarragona 43002

Els nanomaterials i els sensors de futur: on, com i quan?

Eduard Llobet Valero (Universitat Rovira i Virgili)
Els sensors del futur estaran distribuïts en l'espai (ciutats, pobles, camps, boscos), però també damunt el nostre cos. S'intercomunicaran i ens donaran informació sobre el medi ambient, la seguretat, la nostra salut.. En aquesta xerrada es mostrarà com la nanociència i l'enginyeria treballen per desenvolupar-los i quines noves aplicacions s'albiren a l'horitzó.
...

Del reguetón a la Química Computacional

Ángel Luis Mudarra Alonso (Instituto Catalán de Investigación Química)
Imagina que estás en una discoteca. Imagina que suena tu canción favorita de reguetón. Ahora, piensa que en esa sala está tu pareja ideal... ¿Cuántas posibilidades tienes de empezar a conversar con esa persona sin saber nada de ella? ¿Cómo de difícil sería acertar a la primera? ¿Le gustará también el reguetón? ¿Sería posible predecir quién es esa persona con el mínimo esfuerzo y los mayores resultados utilizando, por ejemplo, un teléfono móvil?... Este concepto de búsqueda guiada está siendo explotado actualmente por la Química, especialmente en el campo de la Química Computacional.
...

Mecanoquímica: dels troglodites als ordinadors

Bruna Sanchez Pladevall (ICIQ)
La mecanoquímca fa referència a totes aquelles reaccions que es donen gràcies a la energia mecànica. Aquesta tècnica ha estat utilitza dades de l'antiguitat per preparar medicines, pigments o menjar. Tot i això el coneixement d'aquest concepte està poc estès. Actualment l’estudi de la mecanoquímica ha augmentat notablement, ja que es tracta d’una metodología més neta i que evoca per la química sostenible.
...

Tótem Café

Rambla Vella, 15, Tarragona, 43002 Rambla Vella, 15, Tarragona, 43002
20 may
Tarragona
...

Ciencia y mediambiente

Totem2
Rambla Vella, 15, Tarragona, 43002 Rambla Vella, 15, Tarragona, 43002